کتابخانه الکترونیکی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل

Books of the Political Science and International Relations

کتابخانه الکترونیکی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل

Books of the Political Science and International Relations

پیوندهای روزانه
  • ۱
  • ۰

https://telegram.me/PoliticalBooks
📘نئولیبرالیسم
✏️نویسنده: احمد سیف

📃«از مقدمه کتاب:
کتاب حاضر بیانگر کوششی است برای ارایه یک بررسی انتقادی از مجموعه سیاست‌ھای اقتصادی که به‌طور کلی تحت عنوان سیاست‌ھای برنامه تعدیل ساختاری ارایه می‌شود. اگرچه این سیاست‌ھا، ھمیشه در حاشیه زندگی در سرتاسر قرن بیستم وجود داشت ولی از سال‌ھای آخر دھه 70 میلادی قرن گذشته ابتدا در کشورھای صنعتی و پس آن،گاه پس از بحران بدھی خارجی در سال‌ھای اولیه دھه 80 به صورت سیاست غالب کشورھای پیرامونی نیز در آمد. این که سیاست‌پردازان این کشورھا می‌کوشند برای این مجموعه سیاست‌ھا، اصل و نسبی بومی و محلی پیدا کنند، از سوئی عجیب نیست و از سوی دیگر، کوشش بی‌فایده‌ای است که با اندکی کندوکاو در شواھدی که وجود دارد، نادرستی‌اش عیان خواھد شد. البته در سال‌ھای اخیر، ادعای تازه‌ای ھم به ادعاھای بی‌شمار دیگر اضافه شده است که در واقع، علت اصلی توان‌مندی اقتصادی در کشورھای سرمایه‌داری غرب، و حتی در کشورھای آسیای جنوب شرقی، اجرای ھمین سیاست‌ھائی بوده است که کشورھای پیرامونی کمر به اجرای آنھا بسته‌اند.
در نشان دادن نادرستی این ادعا، ھمین بس که حتی امروزه نیز در کشورھائی چون انگلستان، فرانسه و سوئد و آلمان، این مجموعه سیاست‌ھا، سیاست غالب اقتصادی را تشکیل نمی‌دھد. نه فقط ھر جا که لازم باشد به حمایت از تولیدات داخلی می‌پردازند، بلکه سھم دولت از تولید ناخالص داخلی در این کشورھا از بسیاری از کشورھای پیرامونی بیشتر است و این تازه در وضعیتی است که این کشورھا، از نظر شبکه‌ھای زیرساختی در وضع مطلوبی ھستند- که آن ھم اساساً با سرمایه‌گذاری دولتی ایجاد شده‌اند-. وقتی به وضعیت راه‌ھا، راه آھن، بھداشت و آموزش عمومی در این کشورھا می‌نگرید، واقعیت این است که وضع این کشورھا با آن چه که در کشورھای پیرامونی وجود دارد قابل مقایسه نیست. و سئوالی که معمولا از سوی مدافعان این سیاست ھا در جوامع پیرامونی پاسخی نمی یابد این است که درنبود توان اقتصادی دولت برای انجام سرمایه‌گذاری‌ھای لازم، چه نھادی باید برای گسترش این زیرساخت‌ھای ضروری سرمایه‌گذاری نماید؟ پیوسته با این پرسش، درست نیست آیا که در صورت نبود و یا کمبود این زیرساخت‌ھا، نه فقط توسعه اقتصادی که رشد اقتصادی نیز به دست‌انداز خواھد افتاد.
این کتاب به واقع کوششی برای بررسی وجوھی از سیاست‌ھای نئولیبرالی است که در موارد گوناگون با ارقام و آمار رسمی نیز ھمراه شده است. به اعتقاد من، بھترین شیوه محک زدن یک تئوری و نظریه، بررسی پی‌آمدھای آن تئوری در عمل است. سعی کرده‌ام از پی‌آمدھای نئولیبرالیسم در عمل نمونه‌ھای ملموسی ارایه کنم. این که در این کار چه اندازه توفیق داشته‌ام، با قضاوت خوانندگان مشخص خواھد شد.
🔸احمد سیف یا ایرج سیف نویسنده و مترجم کتب و مقالات اقتصادی، سیاسی و تاریخی است. وی در دانشگاه استافوردشایر دارای مرتبهٔ استاد تمام بوده و اقتصاد تدریس می‌کند.برخی از آثار وی با نام مستعار بهروز امین نیز منتشر شده‌اند.»📃

🔹ملتی که کتاب نمی‌خواند باید تمام تاریخ را تجربه کند.(حسن نراقی)🔹
https://telegram.me/PoliticalBooks

دانلود کتاب از لینک زیر:

https://telegram.me/PoliticalBooks/546

  • سید یوسف آذربخش

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.